کشف گونه جدیدی شبیه به والروس که می‌تواند راز اقیانوس ها را برملا کند

دانشمندان در پژوهشی جدید، با بررسی فسیل‌های کشف شده در شمال اقیانوس اطلس، به شناسایی گونه‌ای جدید از پستانداران دریایی دست یافته‌اند که قدمتی حدود ۱.۷ تا ۲.۲ میلیون سال دارد. این گونه که «انتوسِتوس پُستی» نام گرفته است، شباهت‌های striking به والروس‌های امروزی نشان می‌دهد.

به گزارش سرویس اخبار فناوری تکنا، ماتیو بوئیسیل، سرپرست تیم تحقیقاتی از دانشگاه توکیو، توضیح می‌دهد که انتوسِتوس پستی از نزدیکان والروس‌های امروزی بوده و همانند آن‌ها از روش مکیدن برای تغذیه استفاده می‌کرده است. این روش تغذیه خاص، به والروس‌ها امکان داده تا به طور مؤثری از شکارهای سخت‌پوست تغذیه کنند.

انتوسِتوس پستی دارای ویژگی‌های منحصر به فردی مانند چهار دندان پس از سگ، یک نیش بزرگ‌تر در قسمت پایین فک و فکی کوتاه‌تر و جوش خورده است که شباهت زیادی به خویشاوندان امروزی خود دارد. این ویژگی‌ها نشان می‌دهند که این گونه نیز مانند والروس‌ها از روش مکیدن برای تغذیه استفاده می‌کرده است، اما تخصص کمتری در این زمینه داشته است.

بوئیسیل اضافه میکند که والروس‌های امروزی برای گرفتن نرم‌تنان از لب‌های خود استفاده می‌کنند و با استفاده از زبان خود مانند یک پیستون، گوشت را از صدف جدا کرده و آن را می‌مکد. کام والروس برای تسهیل فشار و مقدار آب در حفره دهانی قوس‌دار است. جوش خوردن فک پایین و کاهش دندان‌ها به والروس اجازه می‌دهد تا نیروهای کششی و فشاری که حفره دهانی و در نتیجه جمجمه و فک پایین در حین مکیدن متحمل می‌شوند را به حداقل برساند.

شباهت‌های روش تغذیه در انتوسِتوس پستی و والروس‌های امروزی، نشان‌دهنده تکامل همگرا است. فسیل‌های این گونه جدید در ابتدا به عنوان متعلق به گونه منقرض شده دیگری از والروس به نام انتوسِتوس اِمونسی شناسایی شده بود، اما بررسی دقیق‌تر فک‌ها نشان داد که متعلق به گونه‌ای جدید است.

بوئیسیل توضیح می‌دهد که انتوسِتوس پستی احتمالا در حوضه دریای شمال محدود بوده است. این جانوران حدود ۵.۳ میلیون سال پیش از اقیانوس آرام غربی (سواحل ژاپن) مهاجرت کرده و خیلی زود پس از آن، احتمالا از طریق تنگه مرکزی آمریکا، در شمال اقیانوس اطلس مستقر شدند. پس از استقرار در سواحل شرقی ایالات متحده، آن‌ها در طول پلیوسن پسین به سمت دریای شمال و مراکش مهاجرت کردند که بدون شک تحت تأثیر چرخه‌های یخبندان-بین‌یخبندان متوالی قرار داشتند.انتوسِتوس با تشدید چرخه‌های یخبندان، افزایش یخ قطب شمال و تغییر توزیع نرم‌تنان در نتیجه سرمایش جهانی با مشکلات غیرقابل عبوری روبرو شد. این امر در نهایت منجر به انقراض این گونه شد.

ظهور والروس‌های امروزی را می‌توان به این دوران آشفته نسبت داد. با ناپدید شدن انتوسِتوس، والروس به دلیل سازگاری بیشتر با دمای سردتر، رشد و تنوع یافت.  این مطالعه نشان می‌دهد که تغییرات محیطی چگونه بر تکامل والروس و بقای پستانداران دریایی تأثیر گذاشته است. بوئیسیل در پایان می‌گوید: نکته جالب در مورد والروس‌ها (از جمله انتوسِتوس پستی) این است که آن‌ها یکی از خویشاوندی‌های پستانداران دریایی هستند (به همراه نهنگ‌ها) که می‌توانند درباره تغییرات آب و هوایی گذشته به ما اطلاعات دهند. اگرچه امروزه والروس‌ها به یک گونه کاهش یافته‌اند، اما این خویشاوندی زمانی بسیار متنوع بود و میلیون‌ها سال مناطق وسیعی را اشغال می‌کرد. حساسیت آن‌ها به تغییرات آب و هوایی آن‌ها را به شاخص‌های ارزشمندی از شرایط محیطی گذشته تبدیل می‌کند.

منبع خبر کشف گونه جدیدی شبیه به والروس که می‌تواند راز اقیانوس ها را برملا کند پایگاه خبری تکنا به آدرس تکنا میباشد.

تکنا

دانشمندان در پژوهشی جدید، با بررسی فسیل‌های کشف شده در شمال اقیانوس اطلس، به شناسایی گونه‌ای جدید از پستانداران دریایی دست یافته‌اند که قدمتی حدود ۱.۷ تا ۲.۲ میلیون سال دارد. این گونه که «انتوسِتوس پُستی» نام گرفته است، شباهت‌های striking به والروس‌های امروزی نشان می‌دهد. به گزارش سرویس اخبار فناوری تکنا، ماتیو بوئیسیل، سرپرست
منبع خبر کشف گونه جدیدی شبیه به والروس که می‌تواند راز اقیانوس ها را برملا کند پایگاه خبری تکنا به آدرس تکنا میباشد.

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *