پژوهشگران سوئیسی با استفاده از ۱۶ مغز که در آزمایشگاه رشد یافتهاند توانستند اولین رایانه زنده جهان را اجرا کنند.
به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، یک شرکت فناوری سوئیسی با نام فاینال اسپارک یک پلتفرم عصبی یا نوروپلتفرم را با موفقیت راه اندازی کرده که به عنوان نخستین پلتفرم پردازش زیستی در جهان از نسخههای کوچک مغز در آزمایشگاه یا همان آرگونوئیدها برای انجام وظایف محاسباتی بهره میبرد.
در حال حاضر آموزش مدلهای هوش مصنوعی و استفاده از آنها حدود ۶ هزار برابر بیشتر از یک شهر در اروپا به انرژی نیاز دارد. در حالی است که زیست پردازندهها میتوانند با مصرف انرژی محدود صرفه جوی شدیدی را در این راه انجام دهند. پلتفرم پردازشی ساخته شده توسط این شرکت نیز میتواند به جای تراشههای سینلیکونی مورد استفاده قرار بگیرد. اولین رایانه زنده جهان با استفاده از ۱۶ آرگانوئید مغزی میتواند حدود یک میلیون برابر انرژی کمتر نسبت به دیگر رایانههای سیلیکونی مصرف کند.
اگرچه تراشههای سیلیکونی نسبت به گذشته کوچکتر و مقیاس پذیرتر شدهاند و توانستهاند محاسبات را به روشی مقیاس پذیر و آسان متحول کنند اما در بازدهی و کارآمدی بسیار ضعیف هستند. انرژی آنها ترانزیستورهای روی تراشه بوده ناکارآمدی آنها در زمان افزایش کاربردهایی نظیر توسعه مدلهای هوش مصنوعی بیشتر شده است. به گفته فاینال اسپارک استفاده از پردازندههای زیستی به جای تراشههای سیلیکونی میتواند به صرفه جوی شدید در مصرف انرژی منجر شود. اکنون برای تجربه قدرت پردازشگرهای بیولوژیکی خود در نوروپلتفرم به آزمایشگاههای تحقیقاتی اجازه میدهد ا آزمایشهای خود را روی آن انجام دهند.
با توجه به اینکه این پلتفرم از بافت مغز برای پردازش داده استفاده میکند نوعی زیست شناسی در کنار سختافزار و نرمافزار قرار گرفته است محققان این سیستم را به دلیل داشتن یک جز بیولوژیکی ترافزار نامگذاری کردند. این شرکت برای راهاندازی خلاقانه و کنار هم قرار دادن اجزای متنوع ز روشی به نام آرایههای چند الکترودی استفاده کرده است. هر آرایه شامل چهار آرگونوئید مغز است که با ۸ الکترود ارتباط داشته و نها میتوانند برای تحریک آرگانوئیدها و ثبت دادههای پردازش شده مورد استفاده قرار بگیرند.
منبع خبر استفاده از مغز رشد یافته در آزمایشگاه برای ساخت اولین رایانه زنده جهان پایگاه خبری تکنا به آدرس تکنا میباشد.
تکنا
پژوهشگران سوئیسی با استفاده از ۱۶ مغز که در آزمایشگاه رشد یافتهاند توانستند اولین رایانه زنده جهان را اجرا کنند. به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، یک شرکت فناوری سوئیسی با نام فاینال اسپارک یک پلتفرم عصبی یا نوروپلتفرم را با موفقیت راه اندازی کرده که به عنوان نخستین پلتفرم پردازش زیستی در
منبع خبر استفاده از مغز رشد یافته در آزمایشگاه برای ساخت اولین رایانه زنده جهان پایگاه خبری تکنا به آدرس تکنا میباشد.