هشدار دانشمندان جهت فرار باکتری‌های آینه‌ای از آزمایشگاه

گروهی از دانشمندان برجسته نسبت به خطر بی‌سابقه ناشی از حیات مصنوعی که قادر است بشریت را تهدید کند، هشدار داده‌اند. این موجودات که به نام «حیات آینه‌ای» شناخته می‌شوند، ارگانیسم‌های مصنوعی هستند که از نسخه‌های آینه‌ای مولکول‌های موجود در طبیعت ساخته می‌شوند.

به گزارش سرویس رسانه اخبار فناوری تکنا، کارشناسان بر این باورند که این موجودات می‌توانند به صورت نامرئی برای حیات روی زمین عمل کنند و از دفاع‌های ایمنی تمام ارگانیسم‌های شناخته‌شده عبور کنند. در صورتی که این باکتری‌های آینه‌ای از آزمایشگاه‌ها فرار کنند، هیچ مانعی برای استقرار آنها در طبیعت و تهدید گیاهان، حیوانات و انسان‌ها با عفونت‌های کشنده وجود نخواهد داشت.

ایجاد باکتری‌های آینه‌ای هنوز حداقل یک دهه دیگر فاصله دارد، اما طبق یک بررسی فنی ۳۰۰ صفحه‌ای، محققان می‌گویند که پیشرفت‌های سریعی در این زمینه در حال انجام است. در این مقاله، ۳۸ برنده جایزه نوبل و دیگر کارشناسان، از جمله کسانی که پیشتر در تلاش برای ایجاد حیات آینه‌ای بوده‌اند، خواستار توقف تمام تحقیقات جدید در این حوزه شدند.

دکتر وون کوپر میکروبیولوژیست دانشگاه پیتسبورگ و یکی از نویسندگان مقاله، می‌گوید: «این شکل از حیات هرگز وجود نداشته و تکامل نیافته است. به همین دلیل، تمام تعاملات زیستی آن متفاوت خواهد بود و احتمالاً کار نخواهد کرد. ما نمی‌خواهیم پیشرفت‌های زیست‌شناسی مصنوعی محدود شود، اما ساختن باکتری آینه‌ای ارزش این ریسک را ندارد.»

مولکول‌های زیستی در حیات روی زمین به شکل خاصی هستند و از آنجا که مولکول‌های آینه‌ای هم در دنیای زیستی وجود دارند، ممکن است ایجاد ارگانیسم‌هایی با این ساختار به‌طور کامل ممکن باشد. اما این امر خطرات بزرگی را در پی خواهد داشت. پروفسور گرگوری وینتر، برنده جایزه نوبل زیست‌شناسی از دانشگاه کمبریج و یکی دیگر از نویسندگان مقاله، اظهار می‌کند: «خطر حیات آینه‌ای، به ویژه باکتری‌های آینه‌ای، این است که ارگانیسم‌ها همتایان آینه‌ای خود را به‌عنوان بیگانه شناسایی نمی‌کنند و از این رو دفاع‌های طبیعی نمی‌توانند از حملات آنها جلوگیری کنند.»

این بدان معناست که هیچ‌گونه مانعی برای فرار باکتری‌های آینه‌ای به طبیعت و تولیدمثل بدون کنترل وجود نخواهد داشت. از این رو، احتمال ایجاد عفونت‌های کشنده گسترده در گیاهان، جانوران و حتی انسان‌ها وجود دارد. به‌ویژه در صورتی که گیاهان و محصولات کشاورزی در برابر این باکتری‌ها آسیب‌پذیر باشند، تأثیر آن می‌تواند ویرانگر باشد. این تهدید می‌تواند به‌طور جدی اکوسیستم‌های جهانی را بی‌ثبات کند.

هرچند که هنوز برای ساخت حیات آینه‌ای زمان زیادی لازم است، محققان بر این باورند که باید درباره خطرات این نوع حیات گفت‌وگوی عمومی آغاز شود. این فناوری هنوز از موانع فنی بسیاری برخوردار است، اما پیشرفت‌های قابل‌توجهی در این زمینه انجام شده است. محققان همچنان خواستار بررسی بیشتر تحقیقات خود هستند و نتیجه‌گیری می‌کنند که اگر شواهد قانع‌کننده‌ای مبنی بر عدم خطر این نوع حیات پیدا نشود باید از ساخت باکتری‌های آینه‌ای جلوگیری شود.

منبع این خبر رسانه فناوری تکنا است. برای دیدن دیگر خبرها به تکنا مراجعه کنید.

منبع خبر هشدار دانشمندان جهت فرار باکتری‌های آینه‌ای از آزمایشگاه پایگاه خبری تکنا به آدرس تکنا میباشد.

تکنا

گروهی از دانشمندان برجسته نسبت به خطر بی‌سابقه ناشی از حیات مصنوعی که قادر است بشریت را تهدید کند، هشدار داده‌اند. این موجودات که به نام «حیات آینه‌ای» شناخته می‌شوند، ارگانیسم‌های مصنوعی هستند که از نسخه‌های آینه‌ای مولکول‌های موجود در طبیعت ساخته می‌شوند. به گزارش سرویس رسانه اخبار فناوری تکنا، کارشناسان بر این باورند که این
منبع خبر هشدار دانشمندان جهت فرار باکتری‌های آینه‌ای از آزمایشگاه پایگاه خبری تکنا به آدرس تکنا میباشد.

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *