تلسکوپ فضایی هابل، شاهد رویدادی کیهانی شگفتانگیز بوده است: برخورد نزدیک ابر ماژلانی بزرگ (LMC)، یکی از همسایگان کهکشانی ما، با کهکشان راه شیری. در این برخورد، LMC بخش بزرگی از هاله گازی خود را از دست داده است، اما به طرز شگفتانگیزی توانسته به بقای خود ادامه دهد.
به گزارش دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، ستاره شناسان با استفاده از هابل کشف کردهاند که هاله گازی LMC پس از این برخورد، به طور قابل توجهی کوچک شده و تنها حدود یک دهم اندازه معمول هالههای کهکشانی با جرم مشابه است. با این حال، LMC هنوز هم گاز کافی برای تشکیل ستارههای جدید دارد. این نشان میدهد که LMC به لطف جرم بیشتری که نسبت به دیگر کهکشانهای کوتوله دارد، توانسته است از این برخورد جان سالم به در ببرد.
برخورد LMC با کهکشان راه شیری، شبیه به برخورد یک شیء با یک ابر گازی عظیم بوده است. در این برخورد، بخش بزرگی از گاز هاله LMC جدا شده و به دنباله ای از گاز تبدیل شده است. با این حال، هسته مرکزی LMC توانسته است باقی بماند.
این کشف به دانشمندان کمک میکند تا درک بهتری از برخوردهای کهکشانی و تکامل کهکشانها داشته باشند. همچنین، این کشف نشان میدهد که کهکشانها چقدر پویا هستند و چگونه با گذشت زمان تغییر میکنند. تلسکوپ فضایی هابل با توانایی منحصر به فرد خود در رصد نور فرابنفش، نقش بسیار مهمی در این کشف ایفا کرده است. با استفاده از هابل، دانشمندان توانستهاند هاله گازی LMC را با دقت بسیار بالایی بررسی کنند.
با توجه به اینکه LMC اکنون از نزدیکترین فاصله خود به کهکشان راه شیری عبور کرده است، انتظار میرود که در آینده دورتر شود. با این حال، اثرات این برخورد برای میلیونها سال بر روی LMC باقی خواهد ماند. برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.
منبع خبر برخورد مهیب ابر ماژلانی بزرگ با کهکشان راه شیری پایگاه خبری تکنا به آدرس تکنا میباشد.
تکنا
تلسکوپ فضایی هابل، شاهد رویدادی کیهانی شگفتانگیز بوده است: برخورد نزدیک ابر ماژلانی بزرگ (LMC)، یکی از همسایگان کهکشانی ما، با کهکشان راه شیری. در این برخورد، LMC بخش بزرگی از هاله گازی خود را از دست داده است، اما به طرز شگفتانگیزی توانسته به بقای خود ادامه دهد. به گزارش دپارتمان اخبار علمی رسانه
منبع خبر برخورد مهیب ابر ماژلانی بزرگ با کهکشان راه شیری پایگاه خبری تکنا به آدرس تکنا میباشد.