محققان دانشگاه ETH زوریخ موفق به ساخت پاهای رباتیکی شدهاند که با بهرهگیری از مکانیزمهای الهامگرفته از سیستم عضلانی حیوانات، قادر به انجام حرکات پیچیده و تطبیق با سطوح ناهموار هستند.
به گزارش دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، در رویکردهای سنتی، محرکهای الکترومغناطیسی چرخشی برای حرکت دادن اندامهای رباتیک به کار میروند. اما در این پژوهش، محققان از محرکهای الکتروهیدرولیک بهعنوان عضلات مصنوعی استفاده کردهاند. این محرکها، که عملکردی شبیه به عضلات زیستی دارند، امکان ایجاد حرکات طبیعیتر و انعطافپذیرتر را فراهم میآورند.
پاهای رباتیک طراحیشده، مجهز به عضلات مصنوعی کشنده و خمکننده هستند که توسط محرکهای الکتروهیدرولیک به حرکت در میآیند. این محرکها از کیسههای پلاستیکی حاوی روغن تشکیل شدهاند که با اعمال ولتاژ الکتریکی، تغییر حجم میدهند و در نتیجه باعث حرکت اندامهای ربات میشوند. مکانیزم عملکرد این محرکها بر اساس نیروی جاذبه الکترواستاتیکی است که بین الکترودهای قرار گرفته در دو طرف کیسه ایجاد میشود. با افزایش ولتاژ، این نیرو افزایش یافته و باعث کوتاه شدن کیسه و حرکت اندام میشود.
این فناوری نوآورانه میتواند در ساخت نسل جدیدی از رباتهای انساننما و چهارپا که قادر به انجام ماموریتهای پیچیده در محیطهای نامنظم هستند، مورد استفاده قرار گیرد. به عنوان مثال، رباتهای مجهز به این نوع پاها میتوانند در عملیات جستجو و نجات در مناطق حادثهدیده، اکتشافات فضایی و سایر کاربردهای مشابه به کار گرفته شوند.
توسعه پاهای رباتیک مبتنی بر عضلات مصنوعی، گامی مهم در جهت ساخت رباتهای با قابلیتهای حرکتی پیشرفتهتر و انعطافپذیرتر است. این دستاورد میتواند تحولات چشمگیری را در زمینه رباتیک و اتوماسیون ایجاد کند. برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.
منبع خبر دانشمندان پاهای رباتیک جدید را با الهام از سیستم عضلانی حیوانات توسعه دادند پایگاه خبری تکنا به آدرس تکنا میباشد.
تکنا
محققان دانشگاه ETH زوریخ موفق به ساخت پاهای رباتیکی شدهاند که با بهرهگیری از مکانیزمهای الهامگرفته از سیستم عضلانی حیوانات، قادر به انجام حرکات پیچیده و تطبیق با سطوح ناهموار هستند. به گزارش دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، در رویکردهای سنتی، محرکهای الکترومغناطیسی چرخشی برای حرکت دادن اندامهای رباتیک به کار میروند. اما در
منبع خبر دانشمندان پاهای رباتیک جدید را با الهام از سیستم عضلانی حیوانات توسعه دادند پایگاه خبری تکنا به آدرس تکنا میباشد.